Νέα και Ανακοινώσεις
Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Ας Γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό"

Μεγάλος Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Ας Γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό"

30/9/2015

Ο μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας "Ας γνωρίσουμε τον Αργοσαρωνικό", μια συνδιοργάνωση της MOm και του περιοδικού Φωτογράφος, παρατείνεται μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2015! Τα δώρα ανακοινώθηκαν!!! Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το http://www.photo.gr/myphoto/mom/. Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας και αναδείξτε μέσα από αυτές την ομορφιά του τοπίου και πως αυτό μπορεί να συνυπάρχει με τα ανθρώπινα έργα, την καθημερινή σχέση των ανθρώπων με τη θάλασσα, την βιοποικιλότητα της περιοχής, την οικολογική και πολιτισμική αξία του Αργοσαρωνικού κόλπου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος:«Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus επιστρέφει στις ακτές του Αργοσαρωνικού» με μεγάλο δωρητή το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ και συγχρηματοδότη το Ίδρυμα THALASSA, και αποτελεί πρωτοβουλία της MOm σε συνεργασία με το περιοδικό ΦΩΤΟγράφος.

Τα πρώτα φωκάκια της αναπαραγωγικής περιόδου του 2015 είναι εδώ!

Τα πρώτα φωκάκια της αναπαραγωγικής περιόδου του 2015 είναι εδώ!

9/9/2015

Η γέννηση της πρώτης φώκιας της αναπαραγωγικής περιόδου 2015 είναι γεγονός. Ο μικρός Γιάνης, όπως τον ονομάσαμε, γεννήθηκε στις 27 Μαΐου στις Κυκλάδες ανατρέποντας ως ένα βαθμό τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα, καθώς η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά στα τέλη του καλοκαιριού και κορυφώνεται τον Οκτώβριο.

Ανδριάνα, ένα φωκάκι με θέληση για ζωή!

Ανδριάνα, ένα φωκάκι με θέληση για ζωή!

8/9/2015

Τα δυνατά της φαίνεται ότι έβαλε η Ανδριάνα για να επιβιώσει ελεύθερη πια στο φυσικό της περιβάλλον. Να θυμίσουμε ότι η νεογέννητη θηλυκή φώκια βρέθηκε ορφανή τον περασμένο Νοέμβριο, από τον Ανδρέα Αγγελόπουλο, κάτοικο Σκοπέλου σε μια ερημική παραλία του νησιού.