ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Η MOm στηρίζεται στην ουσιαστική βοήθεια των εθελοντών της. Τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχαν οι εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να ενισχύσουν το έργο της MOm.

 

Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους!

Πως μπορώ κι εγώ να βοηθήσω εθελοντικά

• Καλοκαιρινό Εθελοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο Κέντρο Ενημέρωσης της MOm στην Αλόννησο δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας το επόμενο καλοκαίρι.

 

Το Καλοκαιρινό Εθελοντικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο Κέντρο Ενημέρωσης της MOm στο Πατητήρι Αλοννήσου. Έχει διάρκεια 2 εβδομάδες και οι εθελοντές:

-Ενημερώνουν τους επισκέπτες για το θαλάσσιο περιβάλλον και τη μεσογειακή φώκια, καθώς και για τους τρόπους προστασίας και διατήρησής τους.

-Βοηθούν στην προώθηση του υλικού οικονομικής ενίσχυσης της MOm.

-Προσελκύουν στην οικογένεια της MOm νέους υποστηρικτές.

-Κάνουν διακοπές σε μία από τις πιο σημαντικές οικολογικά περιοχές της Ελλάδας!

 

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΗΣΣΟ.

Το Πρόγραμμα αρχίζει την 1η Ιουνίου και τελειώνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Το κόστος συμμετοχής είναι 35€. Για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει:

 

-Να είναι άνω των 18 ετών
-Να έχει δημόσια ή ιδιωτική ασφάλεια
-Να είναι ή να γίνει μέλος της MOm (ετήσιο κόστος 25€ - επιπλέον του κόστους συμμετοχής)

Οι εθελοντές μας επωμίζονται τα έξοδα μετάβασης τους από και προς το νησί, ενώ η MOm τους παρέχει τη διαμονή σε πλήρως εξοπλισμένο σπίτι. (Οι εθελοντές θα πρέπει να φέρουν δικά τους σεντόνια και πετσέτες για τη διαμονή τους)

• Πρόγραμμα Περίθαλψης και Επανένταξης μεσογειακής φώκιας

Το Πρόγραμμα Περίθαλψης και Επανένταξης μεσογειακής φώκιας πραγματοποιείται στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών στα Σπάτα Αττικής, εντός του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, όποτε βρεθεί κάποιο άρρωστο, τραυματισμένο ή ορφανό φωκάκι. Αν θέλεις να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα, επικοινώνησε μαζί μας στο 210 5222 888 ή στο support@mom.gr, δώσε μας τα στοιχεία σου και εμείς θα σε ενημερώσουμε όταν υπάρξει ανάγκη.

• Εθελοντής Εθνικού Δικτύου Διάσωσης και Συλλογής Πληροφοριών

Αν είσαι κάτοικος νησιού ή παράκτιας περιοχής της Ελλάδας και θέλεις να βοηθήσεις τη MOm, όταν ενημερωθεί για την ύπαρξη μεσογειακής φώκιας στην περιοχή σου, επικοινώνησε μαζί μας στο 210 5222 888 ή στο support@mom.gr, δώσε μας τα στοιχεία σου και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου.

• Εθελοντής Ενημέρωσης / Εκπαίδευσης

Αν είσαι κάτοικος Αθήνας και θέλεις να βοηθήσεις στις δράσεις ενημέρωσης της MOm (π.χ. εκδηλώσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις σε σχολεία κ.ά.) επικοινώνησε μαζί μας στο 210 5222 888 ή στο support@mom.gr, δώσε μας τα στοιχεία σου και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου όταν χρειαστούμε τη βοήθειά σου.