ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

10/05/2021

Η MOm καλεί τα Τακτικά Μέλη της στην Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 και ώρα 17:00. Θα παρουσιαστούν ο Απολογισμός Δράσεων και ο Οικονομικός Απολογισμός του 2020 και θα τεθεί προς συζήτηση και έγκριση τα προγράμματα και ο προϋπολογισμός για το 2021. 

Η ιστορία ξαναγράφεται!!!

11/11/2020

Ένα νέο είδος φώκιας, πρόγονος της φώκιας μοναχού, ανακαλύφθηκε από ερευνητές απολιθωμάτων στη Ν. Ζηλανδία, αλλάζοντας τη κρατούσα θεωρία ότι οι φώκιες προέρχονται από το βόρειο ημισφαίριο. Το όνομα που δόθηκε στην προϊστορική αυτή φώκια είναι Eomonachus belegaerensis (dawn monk seal from Belegaer - η θάλασσα δυτικά της Μέσης Γης του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του J.R.R. Tolkien). Εκτιμάται ότι ζύγιζε 200-250 κιλά και είχε μήκος 2.5 μέτρα, ενώ ζούσε στα νερά της Ν. Ζηλανδίας πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια.

Νεογέννητα φωκάκια για το 2020

8/9/2020

12 νεογέννητα φωκάκια έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί από την επιστημονική ομάδα της MOm για το 2020! Φαίνεται ότι η αναπαραγωγική περίοδος ξεκίνησε λίγο νωρίτερα απ'ότι συνήθως, οπότε αναμένουμε πολλά...γεννητούρια!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

8/6/2020

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο Κέντρο Ενημέρωσης της MOm στην Αλόννησο δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας το επόμενο καλοκαίρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18/3/2020

Ακολουθώντας τις προσταγές της σωστής συμπεριφοράς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Τα γραφεία της MOm θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, καθώς όλοι οι συνεργάτες συνεχίζουμε να δουλεύουμε από τα σπίτια μας. Φυσικά τα τηλέφωνα της MOm καθώς και οι υπόλοιποι τρόποι επικοινωνίας (e-mail, messenger) είναι διαθέσιμα σε συνεχή βάση για όλα τα μέλη και φίλους του Σωματείου. Σας ενημερώνουμε επίσης οτι οι παραγγελίες υλικού οικονομικής ενίσχυσης θα καθυστερήσουν μερικές μέρες.

Ευχόμαστε καλό κουράγιο σε όλους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προβλημάτων και... γρήγορη έξοδο από την κρίση!

1 / 8

Please reload

© 2020 MOm/Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk Seal

Background - ©Frédéric Larrey/Thomas Roger