ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

8/6/2020

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του Covid-19, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πρόγραμμα Εθελοντισμού στο Κέντρο Ενημέρωσης της MOm στην Αλόννησο δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε και ελπίζουμε να σας έχουμε κοντά μας το επόμενο καλοκαίρι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

18/3/2020

Ακολουθώντας τις προσταγές της σωστής συμπεριφοράς ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Τα γραφεία της MOm θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, καθώς όλοι οι συνεργάτες συνεχίζουμε να δουλεύουμε από τα σπίτια μας. Φυσικά τα τηλέφωνα της MOm καθώς και οι υπόλοιποι τρόποι επικοινωνίας (e-mail, messenger) είναι διαθέσιμα σε συνεχή βάση για όλα τα μέλη και φίλους του Σωματείου. Σας ενημερώνουμε επίσης οτι οι παραγγελίες υλικού οικονομικής ενίσχυσης θα καθυστερήσουν μερικές μέρες.

Ευχόμαστε καλό κουράγιο σε όλους και ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των προβλημάτων και... γρήγορη έξοδο από την κρίση!

Η Λένα και η Νικόλ είναι ελεύθερες!

31/1/2020

Τελικά όλα πήγαν καλά! Η Λένα και η Νικόλ επέστρεψαν στα νερά του Αιγαίου υγιείς και δυνατές χάρη στην ακούραστη ομάδα περίθαλψης της MOm (Ελένη Τούντα, Νικήτα Βογιατζή, Κίμωνα Κοεμτζόπουλο, Γρηγόρη Εμπεδοκλή) και φυσικά της Υπεύθυνης Κτηνιάτρου μας Νατάσαs Κομνηνού. Αμέσως μόλις βρήκαν τα νερά τους έδειξαν να το απολαμβάνουν και λίγο μετά δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν και μια πρώτη επίδειξη των θηρευτικών τους δυνατοτήτων. 
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για αυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα δε αυτούς που τις διέσωσαν (και έγιναν «νονοί» τους), το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για την φιλοξενία και υποστήριξη, την Hellenic Seaways και τη Blue Star Ferries για την υιοθεσία των δύο φωκών και την υποστήριξή στις μετακινήσεις μας, καθώς και το Ίδρυμα Segre για την οικονομική ενίσχυση της περίθαλψης της Νικόλ και της Λένας και το Acquario di Genova για την στήριξη του προγράμματος Ενημέρωσης & Διάσωσης.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε!

29/1/2020

Η Λένα και η Νικόλ, είναι έτοιμες να μας αποχωριστούν...Έχοντας ξεπεράσει πολλά εμπόδια μαζί και επιδεικνύοντας ισχυρή θέληση για επιβίωση, είναι τώρα υγιείς και ζυγίζουν πάνω από 50 κιλά! Σύντομα θα ανοίξουν τα φτερά τους (ή μάλλον... τα πτερύγια τους) και θα γυρίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα συνεχίσουν να είναι κολλητές κάνοντας παράλληλα πολλούς νέους φίλους και απογόνους!

1 / 7

Please reload

© 2020 MOm/Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk Seal

Background - ©Frédéric Larrey/Thomas Roger