© 2017 MOm/Hellenic Society for the Study and Protection of the Monk Seal

Background - ©Frédéric Larrey/Thomas Roger

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Νικόλ!

21/11/2019

Εδώ και μερικές μέρες, εκτός από τη «Λένα», μια δεύτερη φιλοξενούμενη νεογέννητη φώκια βρίσκεται στο Κέντρο Περίθαλψης της MOm, στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η μικρή «Νικόλ» βρέθηκε ορφανή στην Βόρεια Εύβοια και από τη στιγμή της διάσωσής της ξεκίνησε και για αυτήν ο αγώνας αποκατάστασης της υγείας της και της καθημερινής φροντίδας και ανατροφής της με στόχο την επιστροφή της στο φυσικό περιβάλλον. Οι δυο νεογέννητες θηλυκές φώκιες έχουν μικρή διαφορά ηλικίας (περίπου δέκα ημερών) και η συμβίωσή τους στον Σταθμό Περίθαλψης αναμένουμε να τις βοηθήσει τόσο ψυχολογικά όσο και στην κοινωνικοποίησή τους μετά την απελευθερωσή τους. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά καθώς και για τις δυο βρισκόμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο περίθαλψης όπου το κύριο μέλημά μας είναι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας τους. Για όσους απορούν με τα ονόματα των μικρών, να πούμε ότι φυσικά και είναι συμβολικά και παραδοσιακά δίνονται προς τιμήν συμπολιτών μας που βοήθησαν ιδιαίτερα στην διάσωση των ζώων αυτών!

Η μικρή Λένα!

19/10/2019

Η μικρή Λένα! Η πρώτη "ένοικος" για φέτος (και ελπίζουμε η τελευταία) του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών της MOm. Η μικρή αυτή φώκια βρέθηκε στην Αργολίδα, είναι τριών περίπου εβδομάδων και είχε χάσει την επαφή με τη μητέρα της. Οι πρώτες εξετάσεις δείχνουν ότι η κατάσταση της υγείας της έχει αρχίσει να σταθεροποιείται μετά την έντονη αφυδάτωση και την εξάντληση των τελευταίων ημερών. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την επιβίωσή της και θα παρακολουθείται από το έμπειρο προσωπικό της MOm σε 24ωρη βάση, με την καθοδήγηση της κτηνιάτρου Αναστασίας Κομνηνού, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει σύντομα στο φυσικό της περιβάλλον!

Η αναπαραγωγική περίοδος για τις φώκιες βρίσκεται στην αιχμή της και τα φωκάκια έχουν αρχίσει να κολυμπούν στα ελληνικά νερά κάτω από την άγρυπνη φροντίδα των μητέρων τους. Γι αυτό, αν δείτε φώκια, ενημερώστε άμεσα τη MOm! Μάθετε πώς εδώ: https://www.mom.gr/eida-fokia

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη "νονά" της μικρής φώκιας, κ. Έλενα Νάκα, για την σημαντική συμβολή της στην διάσωση της Λένας με την άμεση ενημέρωση και τη φιλοξενία της Ομάδας Διάσωσης στο σπίτι της, μια πρωτοβουλία που βοήθησε πολύ την έγκαιρη επέμβασή μας, καθώς και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για τη φιλοξενία του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών της MOm.

Θέση εργασίας για επιστημονικό συνεργάτη/ερευνητή

29/9/2019

Η MOm αναζητά επιστημονικό συνεργάτη/ερευνητή για να ενταχθεί στο επιστημονικό της δυναμικό με πλήρη απασχόληση.

 

Κύριο αντικείμενο εργασίας

 

Ο επιστημονικός συνεργάτης θα έχει ως κύριο αντικείμενο εργασίας την:

 • Συμμετοχή στις ερευνητικές αποστολές της MOm που στόχο έχουν την συλλογή επιστημονικών δεδομένων σχετικών με την κατάσταση της μεσογειακής φώκιας στην Ελλάδα.

 • Συμβολή στην επεξεργασία των δεδομένων και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους αρμόδιους φορείς, την επιστημονική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

 • Συμβολή στην αντιμετώπιση περιστατικών διάσωσης και περίθαλψης ορφανών, άρρωστων είτε τραυματισμένων ατόμων μεσογειακής φώκιας.

 

Απαιτούμενα προσόντα

 • Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικό με το αντικείμενο (π.χ. Βιολογίας, Επιστημών της Θάλασσας, κλπ.).

 • Ευχέρεια στην επαφή με ζώα (έλλειψη φόβου, συνείδηση επικινδυνότητας).

 • Καλή επαφή με το θαλασσινό στοιχείο, καλή γνώση κολύμβησης.

 • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας (προφορικά/γραπτά)

 • Καλή γνώση χειρισμού προγραμμάτων υπολογιστή (MS Office, Internet)

 • Δίπλωμα αυτοκινήτου

 • Δυνατότητα συχνών ταξιδιών εκτός έδρας

 

Επιθυμητά προσόντα

 • Μεταπτυχιακό δίπλωμα σε σχετικό αντικείμενο

 • Προηγούμενη εμπειρία σε σχετικό αντικείμενο (μελέτη/διαχείριση ειδών πανίδας και ιδιαίτερα θηλαστικών)

 • Δίπλωμα αυτόνομης κατάδυσης

 • Δίπλωμα χειριστή ταχυπλόων σκαφών

 • Γνώση χειρισμού γεωγραφικών βάσεων δεδομένων (GIS)

 • Γνώσεις φωτογραφίας και βίντεο

 

 

Προηγούμενη συνεργασία με Περιβαλλοντική Οργάνωση (εθελοντικά είτε επαγγελματικά) θα κριθεί θετικά.

 

Η έδρα εργασίας θα είναι η Αθήνα, αλλά η φύση της συγκεκριμένης θέσης απαιτεί δυνατότητα συχνών ταξιδιών  στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της χώρας.

 

Μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο info@mom.gr με θέμα «ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

30/4/2019

Οι αιτήσεις για το εθελοντικό πρόγραμμα της MOm για το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησαν! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας στο https://www.mom.gr/ethelontismos, να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής και να συμπληρώσουν την αίτηση στο τέλος της σελίδας. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων είναι 16 Μαΐου 2019.

Εάν δεν εμφανίζεται σωστά η αίτηση στη συσκευή σας, επισκεφθείτε το http://123formbuilder.com/form-2688372/-

1 / 5

Please reload